Lördag!!

publicerat i Allmänt;
Japp det är lördag och kan säga att det varit en väldigt bra lördag, lite blåsig om jag får klaga:P.
Har varit och shoppat idag med:) bilder kommer upp när jag är tillbaka i Jönköping och hemma.
Ja längtar tills svullnaden på magen lägger sig allt annat krymper på ens kropp men den är fortfarande spänd:(
Men det går väl över får jag hoppas på. Det blir nog en lugn kväll här idag. Svårt att göra saker när man inte får köra bil eller gå ut och festa. Ska väl ut och gå en runda med Picasso (mammas och pappas hund) Får väl ta lite njutar bilder här i fina Helsingbrog så ni får se lite hur det ser ut här. Men som sagt bilderna kan inte komma upp för en jag kommer hem för då kommer jag åt min sladd så jag kan föra över bilderna till datorn. Igår var jag och fixa en buss billjet så jag kan ta bussen hem till Jönköping eftersom min bil befinner sig hemma med:/ Men men det ska nog gå bra. Jag åt vatten melon för fösta gången i år och den var hur god som helst måste jag säga:) Känns som våren är på väg när man äter det och att det snart är sommar :) Kan säga det är första gången på mina 24 år jag kan längta till sommaren för man kanske kan trivas med sig själv och sin kropp. Det varit allt för många gånger man skämts över sin kropp och hört hur folk sagt duma saker till en så man inte alls velat visa upp sin kropp. Men jag får hoppas på det är ändring på det. Förstår inte varför folk inte tycker man är lika mycket värld när man har övervikt som om man är smal? /S

2012-03-31

publicerat i Allmänt;
Ja sista mars idag då, mår helt okej idag. Lite trött bara, men ja blir väl bättre om jag får hoppas, hoppas på mina krafter återhämtar sig snart. Idag ska jag och mamma åka till Höganäs och kolla lite. Annars blir det bara en dag att ta det lugnt i och få njuta av. Har funderingar om en sak någon av er läsare som kan hjälpa en?
Har tagit bort min FB sen många månader tillbaka, men nu funderar jag om jag skulle ta tillbaka den? vad tycker ni?
FB eller inte FB?/S

Sjukhus

publicerat i Allmänt;
Att ligga på sjukhus och hur allt gick till de 4 dagar jag låg inne!
Kom till sjukhuset i Värnamo 18,30 Då min kära Marlen körde mig!
Sedan var de lite info och duschning och sprutor som skulle tas. Sen hoppa jag i säng
Där efter va det en LÅNG natt men en hemsk säng som jag knappt sov i och när jag vakna fick jag reda på att kl 10,00 var det min tur att bli opurerad. OJ tänkte jag nu så snart händer allt :/ Sen kom väntan med duschning igen och vänta länge kändes det som. Sedan blev kl 10,00 och dax att gå ner för oprationen jag fick sprutor och tusen frågor ställdes och sedan var det fler frågor de jag mins var kl 11,00 när jag rulla innsför oprationen. och de börja söva ner mig. Sedan har jag många timmars lukor tills 16,45 då jag börja se jag ligger på uppvaket och är kissignöding och tröstig och vill ringa hem. Men fick göra en sak i taget, försökte kissa gick ej så det fick tappa mig. Sedan fick jag vatten och sedan ringde jag hem till pappa vilken lycka måste jag säga det kändes,
Sedan blev det en lång vänta och sedan blev det en lång natt med smärta och tappningar tills jag tillslut kunde gå på toa. Sedan Hela tisdagen var jag halv dålig mådde inte nått bra alls hade ont och ville mest sova var uppe och rörde då och då på mig, mådde illa och det var piss. På onsdagen mådde jag bättre var upp många vänder och gick och rörde mig fick släppa min första fiss vilken befrielse måste jag säga de är sjukt skönt att fissa och rappa annars får man jävligt ont kan jag säga:P. Och idag torsdag var det med en lång för middag eftersom jag skulle få åka hem och det var en evig vänta tills allt var klart och kunde åka hem.  Ja och nu befiner jag mig i skåne som ni vet hemma hos mina föräldrar. Skönt att ha lite sällskap fast man är väldigt trött och hänging så har jag gjort mycket idag ändå :P. Ont ja det har jag gnällig det kanske jag är men jag lever och det är jag nöjd med//S

Tankar!

publicerat i Allmänt;
Tankar och funderingar!
JA det känns som jag gjort rätt beslut, även om jag har ont och visa saker känns konstigt kanske inget kul att läsa, de göra JÄVLIGT ont i magen om man inte fiser eller får rappa, Vist jag var en människa som drack mycket innan men idag fick jag känna på hur det känns att inte ha dricka i närheten och känna sig helt skakig och darig ej ok. Samma känsla om man inte ätit eller om man fått fisa:P men men så är mitt liv nu mera och de många såna tankar som rör mig.
NU får du som läsare Ställa vilken fråga du vill så ska jag svara så gott jag kan
//S

2012-03-29

publicerat i Allmänt;
Tre dagar efter oprationen och jag är hemma fast i skåne! Hos mina föräldrar känns super skönt. Öm i magen ja det är jag och lite trött ja då. Men varit full rulle hela dagen gick upp 6,30 på sjukan och sedan kl 10,30 kom pappa och hämta mig för köra till Helsingborg! Sen när vi kom hit va det mat som bara mitt liv består av just nu, sedan vila lite sen gick mamma och jag till apoteket och löste ut alla mina mediciner, sedan var det dax för fika/mellan mål. Och sedan blev det åka handla lite med mamma fynda väldigt fina saker som jag tänkte visa er sedan när jag är hemma igen:P... Sedan blev det köra och handla mat jag kan äta eftersom jag inte kan äta vad som helst än. Och nu landa jag lite snabbt med datan för snart ner och äta lite kvälls mat, Avokado med kessela. Och inte nog med det vi ska hinna med ett mål till idag så det är det jag säger jag bara äter nu mera fast VÄLDIGT lite. Men måste säga jag mår väldigt bra ändå //S

kan inte sova!

publicerat i Allmänt;
Ja jag kan inte sova varit vaken sen kl 4 och nu är kl kvart i 6. Känner mig inte så nervös utan kan bara inte sova. Tanken på att de kanske inte skulle gå bra i morgon är lite jobbig, men något jag måste tänka på. Så ja alla risker med denna opration, Jag dör på oprationsbordet, får tamvred och det inne bär de måste snitta upp hela magen på mig. Jag får en annan personlighet. Kommer in i någon chock efter oprationen jag inte klarar av att lösa själv. Men av hur många av mina vänner förstår detta? Hur många har visat att de stöttar en? Ni är få räknade, ja jag kanske velat prata om detta. Att jag faktiskt kan dö. Undrar om ni verkligen förstår de? Och har vi hunnits ses? Nä även om jag varit den tråkigaste människan i tre veckor har jag tänkt på er varje dag. Funderat på hur jag skulle kunna underlätta för er om det nu skulle vara fallet de hemska skulle kunna hända. JA jag har funderat på hur jag skulle vilja ha min begravning. Ja de inte lätt för mig detta. Och nä jag ångrar inte mitt beslut men jag vill ni fina underbara människor i mitt liv ska kunna ha det bra även om jag inte finns kvar till livet. Vill ni ska vara glada, starka, För ni är värda de bästa av allt! Livet är som en fest, ibland är den rolig ibland är det den tråkigaste fest som finns som man bara vill gråta på eller vill man bara skratta i den:) Ni ska inte glömma skratta. Jag är lycklig och det vill jag ni med ska vara.
Nä de kanske inget ni vill läsa om !
Men det är något jag vill ni ska veta om!
Jag finns med er alltid jag har nästan varje dag med i mina tankar.
För ni alla är speciella på ert egna sätt ska ni veta om:)
//S

2012-03-24

publicerat i Allmänt;
En dag till hemma sedan befinner jag mig på sjukhuset. Och första natten på många nätter jag sovit gott. Fast jag vakna tidigt men det gör mig inget!
Men ja idag blir det träning åka och jobba, tror faktiskt inte det händer något mer idag. Börja ladda mig mentalt!
Det kanske men känns som i kropp att åka skriva ett prov så känns som nerverna har lugnat ner sig inne i mig. Och det känns super bra. Igår införskaffade jag mig ett par stödstrumpor sexigt eller snyggt? humm verkligen inte någon stans på denna jord.
Humm Nä annars måste jag säga livet flyter på och känns väldigt bra. :) //s

2012-03-23

publicerat i Allmänt;
Ja om två dagar kommer jag vara på sjukhuset, och om tre dagar kommer jag vara ny opurerad. Ja jag känner mig väldigt laddad nu mentalt i alla fall:) och det känns ju faktiskt väldigt skönt. Men detta kanske inte är roligt att läsa. Men om det nu skulle vara så att de inte skulle gå bra på måndag ska jag säga ni alla är underabara. Tyvärr måste man tänka så här lite för det finns alltid risker med oprationer. Men ändå hoppas jag att det ska gå bra:).//S

Hemma

publicerat i Allmänt;
Hemma från en hel dag på Värnamo sjukhus och kommer opureras på måndag på morgonen. Sedan kommer jag nog hem redan på tisdag eller onsdag om jag har tur. Men ja Nu är det sista gången SOFI är så här fet kan jag säga nu ska hon förändra sitt liv och det ska jag även om det är lång väg ditt så ska jag verkligen det. :)
Träningen ska jag fortsätta med för kunna fortsätt bränna fet som jag vill. Till min stora sorg får jag inte fortsätta med vatten gympa på nästan 2 månader får hitta annat jag kan träna men det ska väl gå bra :).
//S

SJUKHUS

publicerat i Allmänt;
Japp om en timme kör jag till sjukhuset för skrivas in. Och kan säga jag är nervös, blev inte många timmars sömn i natt och hjärtat slår i hundra nitti, de få timmar jag sovit har givit mig mardrömar har dömt om de mest konstigaste som finns. Ska snart göra mig klar för köra till Värnamo sjukhus kommer nog ta hela hela dagen :/ Men om de går som jag vill är det snart över och jag kanske kan känna lugn ?:S Och jag kanske kan få ett bättre humör med, känner hur jag inte har något humör och hur lätt jag blir sur just nu för saker jag inte brukar bry mig om ?!?!?
TIPS gärna på hur man inte blir sur lätt när man knappt äter något och måste vara sociall samtidigt ? humm //S

Nervös!

publicerat i Allmänt;
Mitt hjärta slår hundra nitti och jag är så nervös till i morgon. Hummm låte de gå min väg snälla!!

Träning!

publicerat i Allmänt;
Nä ska träna verkligen idag!
Ska först på gymet och sedan ska jag gå på vatten gympa.
Sedan ska jag bara fixa det sista här hemma idag. Och njuta av dagen :)

Kanske konstig!

publicerat i Allmänt;
Men jag längtar faktiskt att få äta lax så super mycket, googlar nog varje dag upp någon sorts lax recept som man kan laga sedan så ja man blir kanske väldigt knäpp i huvudet när man håller på med något sånt här! Om du har någon god lax rätt du kan gärna skicka de receptet till mig (p.s de måste vara lätt ätit och inte hård tugat) för tänkte äta mycket fisk när jag får börja äta igen :) Inte direkt sugen på kött utan väldigt sugen på fisk rätter, räkor, lax, torsk med mera så ser fram emot att smaska på dem. Ja man kan få många konstiga dillen ibland men nu är det så att jag bara tänker på fisk just nu. Humm kanske låter konstigt eller knäppt? Men ja de ska väl gå över hoppas jag väl på haha:P//S

2012-03-21

publicerat i Allmänt;
Ja då idag ska jag på deligering och sedan ska jag gå och träna lite lätt, och sedan ska jag verkligen ta tag i den hära städningen här hemma så det ser bättre här hemma. Sedan blir att bara njut av livet. Imorgon blir det att åka till Värnamo för läggas in på sjukhuset. Sedan ska jag vara där hela dagen. Sen blir det åka och träna lite i morgon om jag orkar som sagt i morgon annars bara en promonad. ska se om jag kan ragga med någon annan som vill följa med. /S

Lugn

publicerat i Allmänt;
Frågan är att hitta lugnet inne i sig, ska ut och gå en runda nu efter ha suttit på personlmöte i 2h och min hjärna är slut och mitt hjärta gör ont nu när all stress börjar försvinna! Men som sagt att hitta lugnet är inte lätt just nu att hitta sig själv i de hektiska livet jag levt nu i flera veckor helt plötsligt ska lugna ner sig. Humm mitt inre är rätt oroligt just nu./S

JA!!

publicerat i Allmänt;
Så nu kan jag slappna av och ladda massa energi till oprationen nu!
Har pratat med Värnamo och de kommer opurera mig, och jag har klarat mina två tuffa kurser jag läst nu i 10 veckor så skönt detta är. är helt lättad:) Att veta om detta och känna detta gör mig väldigt glad och lycklig och kan släppa allt inne i min hjärna och inte behöva tänka på något annat så skönt :) Nu är det bara mig själv jag ska tänka på och hur lycklig som helst över det. Känner mig redan som en ny människa ändå :)
//S

Jag för 1 vecka sen

publicerat i Allmänt;
Kan ju lika bra slänga upp en bild på mig för en vecka sen så ska jag se om jag kan ta en ny nu i veckan ska i alla fall ta en ny på söndag i alla fall. :)
Känner mig väldigt njöd har gått ner 7,5 så känner mig nöjd ska försöka gå ner mina sista 4 kg nu på typ 6 dagar humm ja då de ska väl gå. :)
(bilden är som sagt en vecka gamal och hade då bara gått ner 5kg)

Så fin

publicerat i Allmänt;
Detta har inte med vikt att göra alls men är så glad över att jag fått min orkide att blomma igen tänkte lägga upp lite bilder på den så får ni njuta med av den :)

2012-03-20

publicerat i Allmänt;
Humm funderar på om jag ska gå och träna lite lätt idag. Funderar och ska ringa och prata lite med mamma lite om det känner för röra på mig lite. Annars är det att åka och få betyg i skolan och sedan är det att gå på möte idag med. Annars är det rätt okej idag börjar bli lite bättre idag känner mig lite gladare och piggare med. /S

humm??

publicerat i Allmänt;
Tankarna snurrar runt om en vecka kanske allt sker. ska ut och gå en runda kanske känner mig piggare då eftersom jag kännt mig halv hängig hela dagen med ont i magen och mått illa hela tiden. trött på bara vara inne och ta det lugnt. ska Duscha med kan ta det när jag varit ute och gått. Ska erkänna att jag minskat ner min mat mer nu bara för att gå ner de sista 4kg lever på 400 kalorier kanske för lite jag vet inte men vill så gärna gå ner i vikt så jag blir opurerad. Känner mig inte hungrig så de ska väl gå hoppas jag ändå. Vet inte riktigt vem jag ska prata med känns inte så många förstår mig när jag säger det är jobbigt att veta jag måste ner 4kg och man får höra de fixar du. Humm någon som inser det är många kilo? Att jag faktiskt har ångest för det. att det känns inne i mitt bröst en stress ingen kan förstå sig på. humm fan säger jag folk tror de bara att göra om det var så lätt då hade jag inte brytt mig. då hade jag gått ner det för länge sen. Ja det kanske blir bra i längden. Ja de upp till mig bara mig och ingen annan. PANIK..................../s

2012-03-09 (En vecka kvar)

publicerat i Allmänt;
Hej hopp alla!
Nä jag vet har varit ur usel på att skriva nu. Men haft tusen tankar och många funderingar den senaste tiden!. Inte nog med det är det exakt en vecka till allt sker har väl halv panik har 4,5kg kvar att gå ner. Och har gått ner 7kg känner mig mer eller mindre väldigt dålig. Och inte kan jag träna heller då jag känner mig halv förkyld och det inte är bra att träna då. Men av att nästan ståt stilla i vikten i 4 dagar har gjort mig arg och ledsen och väldigt besviken på mig själv. Får ligga i nu den sista veckan för att fixa detta. Lagom stressigt om jag får säga min åsikt. Men ja blir att åka och vägas in om 40 min och sedan hem igen. Ska se om jag får rätt på denna himla förkylningen som känns konstig om jag får säga min åsikt. Ska väl klä på mig lite med så det bara är att köra ditt och vägas. Humm blir lagom med stress denna veckan med med tusen saker som ska göras. Men eftersom det inte går att träna idag helller får jag helt enkelt städa här hemma och det behövs ska jag säga, då blir det att man rör på sig ändå och det är ju huvudsaken. Nä nu får jag gå och klä på mig så jag kommer iväg./S

2012-03-17

publicerat i Allmänt;
Ja då blir det att köra och träna nu. Måste bräna fett och det är nu behöver verkligen röra på mig eftersom det inte blev gym igår alls var lat igår eller var helt enkelt med vänner igår som med var välbehövligt måste jag säga:P
Få skratt och många goa pratstunder. Men det var mycket trevligt. nä om jag skulle ta tag i mitt liv nu här på morgon visten :)

2012-03-15

publicerat i Allmänt;
Japp ställde mig på vågen idag gått ner 6,5 kg på 15 dagar känner mig väldigt nöjd med det, har 5 kg kvar att gå ner på 10 dagar så det ska nog gå bra. Idag är det plugga som gäller in för det förbenande provet i morgon så bara att läsa på. Sen blir det en tur till gymet med marlen idag skönt att få träna lite nä nu måste jag sätta igång med att plugga. /S

HJÄLP!!

publicerat i Allmänt;
HJÄLP säger jag allt i kväll blir allt ett extra in lägg, men fan så godis sugen jag är och vill ha MC mat och hur ofta känner jag så här?? Typ aldrig i hela värden brukar jag känna så här men ja idag är jag, skulle lätt kunna äta ett kg godis och och något mål med PLUS på MC så sugen jag är på det nu. VILL ha NU kan jag verkligen säga, står inte ut i 13 dagar till utan något gott!! Vill äta god mat och det är fan NU och inte om hundra år hummm detta är inte bra. /S

Dag 13

publicerat i Allmänt;
Ja idag är det 13 dagar kvar till oprationen. Och börjar bli jätte nerös nu mera. Tycker de springer i väg tiden och jag hinner inte med själv längre. Det är bara träna som måste göras. Vill så gärna gå ner i vikt så i morgon har jag tänkt mig först gyma och sen ska jag gå på vatten gympa. Börjar bli nojig måste gå ner känner jag bara. Humm ja det är många tankar i mitt huvud just. Jag får hoppas och hoppas inne i mig. /S

2012-03-13

publicerat i Allmänt;
Ja då är det tisdag och skola idag. Men oj säger jag bara vilken konstig dröm jag hade i natt så sjuk och konstig. Gamla goa vänner va med och sen helt plötsligt var det ben och skelet med i den rätt så konstigt måste jag säga. Som jag skrev så blir det skola idag och där efter blir det att köra och träna i eftermiddag. Men det ska nog gå bra. Idag i skolan ska vi lära oss hjärt och lugnräddning nått jag gjort innan men bara att åter uppfriska det allt. /S

2012-03-12

publicerat i Allmänt;
Börja denna dagen me med träning. Idag blir det städa tvätta och plugga in för de sista provet på fredag sen är det lugnt i några veckor. Sen kommer man bara vara hemma och träna de två veckor jag är sjukskriven och lära mig att äta. Kommer känna mig som en bebis som ska lära sig äta. De har faktiskt inte slåt mig för en idag att jag måste det. Efter ha pratat med mamma så slog det mig faktiskt att det är ju faktiskt så ju. Känns lite konstigt. Börja tycka det känns konstigt inne i mig nu. Tycker allt närmar sig super fort det är 14 dagar var. Känns som det var igår jag fick reda på att det var 26 dagar kvar. Jag får hoppas allt kommer gå bra. Men som sagt det är bara att träna träna denna veckan, har ju tid till det ju. Så i kväll sticker jag och Marlen i väg och tränar tsm så det blir två gånger idag. Imorgon hinner jag bara träna en gång. Men de blir att köra hårdare då. Har ju några kg kvar att gå ner på dessa 14 dagarna. Men inne i mig hoppas jag att jag kommer att fixar det. Det är bara upp till mig själv att bevis att jag fixar det. För det är ju faktiskt ingen annan mer en jag själv som kan göra det. Så ja man kan väl säga att jag börjar bli nervös. Har drömt lite konstiga drömar om det nu lite olika dagar men jag hoppas de ska gå bra ändå./S

Dag 11

publicerat i Allmänt;
Ja då är det dag 11 och den har varit bra och varit många promenader och ett gym pass idag. Nä nu blir det sängen för mig. /S

2012-03-11

publicerat i Allmänt;
Japp både vägt och mätt mig nu samarlagt har jag gått ner 5kg under dessa 11 dagar. Minskat 8cm runt magen och minskat 3cm på vart ben och det känns väldigt kul måste jag säga. och jag har 7kg kvar på 15 dagar att gå ner så jag kan väl hoppas med allt inom mig att det kommer gå bra. Nä nu ska jag dricka min soppa för sedan ut och gå en runda i de fina morgon vädret medans jag väntar på att gymet ska öppna kl 10.00 så då hinner jag ut och gå en runda med. Tar nog även en idag med jobb med. Speciellt när det är så fint väder som de är ute nu. Hörs i kväll/S

Dag 10

publicerat i Allmänt;
Ja även denna dagen har varit bra, ska strax krypa ner i sängen är super trött men efter en sån super bra dag måste jag säga. Kan ju hoppas på de kan bli en lika bra dag i morgon. /S

2012-03-10

publicerat i Allmänt;
Oj säger jag bara denna morgonen tog mig allt lite sovmorgon längre en jag beräknat, men det var väl behövt så blir ingen promenda utan snart köra till affären och handla lite och sedan blir det att gå på vatten gympa. Sendan dona här hemma för sedan gå och jobba. Så vi får gå ut där tsm. Nä nu måste jag sätta fart här hemma. /S

Dag 9

publicerat i Allmänt;
Ja är faktiskt inte så trött jag trodde jag skulle vara idag när jag kom hem. Idag hade jag en super bra dag på jobbet skönt skönt. Men borde gå och lägga mig så jag kan ut och gå en härlig och efter längtad morgon promenad imorgon sedan blir det att gå på vatten gympa och det är något jag kan säga ni ska pröva på så skönt och underbart är det. Känns som man verkligen tränat när man kommer från ett sådant pass :) Idag blev det bara en sväng på gymet för göra lite konditon träning. Va ju i skolan och skrev ett prov idag med ju. Nä men annars måste jag säga det varit en bra dag när jag väl fick lite saker att tänka på. Ett tag var jag väldigt sugen på mat men det fixa de jag det med att åka till jobb och vips så var det borta. Nä får väl strax krypa till säng för orka med morgon dagen med. På söndag blir det ställa sig på vågen och mätta sig för och se om något har hänt med ens kropp. Men ja jag får väl se. Ha en super bra kväll alla. /S

2012-03-09

publicerat i Allmänt;
Ja då är det fredag och det är snart dax att bege sig till skolan för göra ett prov. Sedan åka till gymet för sedan hem en sväng för sedan köra till jobbet. Men som sagt de är en dag det händer en del. Kommer vara jätte trött i kväll, både prov och jobb tar mycket energi. Blir bara att lägga sig bums när man kommer hem i kväll. Annars så händer det inte så mycket mer. /S

Dag 8

publicerat i Allmänt;
Oj så trött jag är, har vilat ändå men är så trött i min kropp. så ska lägga mig nu./s

2012-03-08

publicerat i Allmänt;
Ja då är det helt enkelt torsdag idag och jag börja dagen med att gå på vattenzumba. Ska plugga lite nu fram till i eftermiddag då jag ska bege mig till jobbet. Måste säga att i går kväll så tycket jag det var hemskt, va så sugen och hungrig på allt och ville verkligen ha mat och ha i mig vad som helst så jag fick bort min hunger känsla. Men efter ha lidit för länge som jag tyckte gick jag och la mig. Med tankarna åt pluggande kunde verkligen inte igår komma på en sak och jag hitta inte det upp skrivit någon stans. Men tidigt i morse vakna jag med ett ryck och kom på vad det var jag ville komma på. Så det känns lättare. En annan sak som slog mig i går kväll och det är att man kan se mat över över allt, tv/ tidningen / Ute på stan, ja helt enkelt över allt kan säga det är riktigt jobbigt. Speciellt när man blir sugen, det är inte så att jag vill äta det utan blir mest sugen på det. Och det kan vara saker jag aldrig annars skulle få för mig att äta. Men det kanske är just för man inte "får" äta just nu eller att man kanske inte vill äta heller. Men de dära suget det är jobbigt. MEn jag får bita i mitt sura äpple bara och tänka det kommer gå bra det kommer bli jätte bra när jag väl är inne i detta och in i det ska jag med, träning / gå ner i vikt/ och få en bättre hälsa det är bara så jag ska detta. De finns ingen åtovändo nu för det är detta jag givit mig in i. Då måste jag verkligen visa detta då. Jag ska inte ge upp inte. De har ju bara gått en vecka så de bara tänka att de blir bra. /S

2012-03-07

publicerat i Allmänt;
Ja idag är det 7 dagen av min idet och kan säga så att jag gått ner 4kg och det känns väldigt skönt. Och har minskat 4cm sedan i söndags runt midjan. Idag har jag tränat och haft en riktigt skön och bra dag. Med träning och skol gång. Nä snart blir det att plugga till provet som kommer på fredag. Men detta kommer gå bra :). /S

Dag 6

publicerat i Allmänt;
Så trött jag är verkligen, både varit i skolan och tränat han även göra ett omprov idag som jag hoppas gått mycket bättre. Men min kropp säger verkligen att den är trött och vill lägga sig tidigt idag och det ser jag fram emot verkligen. Annars har väl dagen varit rätt bra, inte tyckt det var allt för jobbigt med maten idag. har väl mest bara varit sugen på massa. Hade gärna ätigt massa godis om jag fått välja men nej de får jag inte måste hålla mig verkligen. Hörs i morgon. /S

2012-03-06

publicerat i Allmänt;
Ja det blev en tidig morgon idag som de andra, fast utan promenad, tänkte ställa bilen långt ifrån både skolan och gymet så får jag träning där med. Jag trodde personligen jag skulle vara mycket tröttare i kroppen idag när jag gick upp efter all träning igår men icke det var jag inte. Kände mig väldigt pig och på väldigt gott humör så det känns bra måste jag säga :). Idag står det skola och täning på schemat, mer hinner jag nog inte med helt enkelt. Men det känns skönt att komma igång med skolan igen efter några dagars uppehåll. Men får väl helt enkelt resunera dagens slut i kväll när jag kommer hem. /S

Dag 5

publicerat i Allmänt;
Ja idag börja jag dagen med träning, när jag kom hem tog jag det lugnt för sedan ut och gå i 40 min innan jag skulle köra på möte. Annars har jag bara tagit det lugnt och pluggat lite. Blir att köra till gymmet nu i kväll med och träna med Marlen, och sedan bara hem och ta det lugnt för ladda inför att köra till skolan i morgon och träna sedan på kvällen. Så skolväskan är packa med tränings kläder och skol saker. Ser faktiskt redan nu fram emot att gå lägga sig i tid i kväll känns som man verkligen har gjort av med energi idag och det är faktiskt skönt att få känna sig så i kroppen. Annars måste jag säga att jag måt väldigt bra idag och det har inte alls varit en jobbig dag idag. Men det kanske är bara för att jag har haft att göra idag och inte riktigt haft tid att tänka på sånt som jag gjort de andra dagarna. Vist det känns väldigt lokande att bara få äta något smaskigt men det ska jag inte göra. Ska klara detta, jag ska verkligen gå ner dessa 12kg som krävs för att få genom gå detta. Men känner mig redan lite som en ny människa idag, har fått lite ny energi som jag inte känt på många månader och det är skönt väldigt skönt. Men det ska bli spännande att få väga och mäta sig om en vecka och se om detta hårda slit har givit något resultat på ens kropp. Hoppas kan jag verkligen göra och se fram emot att det gjort det. Men man vet ju inte säkert för en om en vecka då man får kolla det. Jag hoppas på 2-3kg och minst 1-2 cm skillnad med det vet man ju aldrig. Jag får hoppas och se. Men som sagt om en vecka får ni i alla fall svar på det. /S

2012-03-05

publicerat i Allmänt;
Ja då har det blivit måndag, och idag är det exakt tre veckor tills jag blir opurerad. Jag började denna måndagen med att köra och träna vatten gympa kändes skönt att få komma igång med det igen efter ett tags uppe håll.
Idag står det lite på schemat med, lite möte och sånt som inte alltid lika lokande men välbehövligt. Går allt som jag planerat idag så blir det att gå sin promenad senare i eftermiddag när jag kommer hem. Så de finns saker att göra helt enkelt :) Sedan blir det att sätta sig med pluggande eftersom man har prov på fredag. /S

Dag 4

publicerat i Allmänt;
Denna dagen har både varit bra och varit jätte jobbigt. Går runt och är sugen på saker som jag aldrig skulle varit sugen på annars men annars har det faktiskt varit en jätte bra dag måste jag säga. Har varit och handlat de som skulle införskaffas och har städat klädkamaren och varit ut och gått två runder idag. Blir att köra lite styrka lite senare i kväll. Och om 45min blir det dax för mitt sista mål denna dagen. Ska se om jag ska ut och gå en runda till i kväll eller det bara blir att köra styrka. Har även satt upp träningspass till nästa vecka blir 4 pass än så länge och kommer att träna vatten gympa skönt känner jag faktiskt det ska bli att få sätta igång med träning igen. Och snart är man kanske tillbaka till där man var en gång i tiden. /S

2012-03-04

publicerat i Allmänt;
God morgon! Jag förstår inte detta riktigt jag går och lägger mig runt 22.00 varje kväll för jag håller på att somna i soffan men sen så vaknar jag alltid kl 6,30 de har jag gjort dessa fem dagar sen jag fick reda på att jag fick oprationen. Men ja det är lika bra att stiga upp, har tagit min omeprazol så jag kan hålla på med detta för att slippa ett magkatarsanfall. Något jag annars lätt brukar få av när jag håller på med sån här hård diet. Just nu sitter jag och dricker vatten och väntar på att kl ska bli lite mer och det ska bli lite varmare så jag kan gå ut i det redan fina morgon vädret. Jag hoppas på en riktigt bra dag idag med så man kan ut och gå några runder i dag med så som man gjorde igår. Det blir även en sväng till IKEA och RUSTA idag för införskaffa lite jag behöver. Sedan ska jag plocka upp mina skolböcker för att börja plugga. Har ett prov på fredag så det är lika bra att börja redan nu för att förstå vad det är jag ska kunna. Nä nu ska jag fortsätta dricka mitt vatten och kolla lite tv innan jag tar på mig lite varmare kläder för att ut och gå en sväng :).
/S

Dag 3

publicerat i Allmänt;
Ja då har snart dag tre med gått av mina 26 dagar. Och jag tycker det har gått bra idag med. Varit ute och gått några gånger idag på en ca 30min per tillfälle men det har varit skönt. Tycker inte det känns allt för jobbigt med att inte äta som man ska i heller, vist är man sugen lite till och från men det är bara att tänka om 3v får jag äta och att det kommer gå bra detta. Imorgon ska jag åka och köpa hantlar så jag kan träna mina armar här hemma, och sedan tänker jag införskaffa mig något man egentligen inte ska äga och det är en våg! Mes för att se om det är något som har hänt på 3 dagar eller om jag ska göra någon ändring för att kunna upp nå de kg som ska ner inför oprationen. Fick för mig i morse att städa hela lägenheten så det blev det med. Imorgon blir det att städa min klädkammare för det var inget jag han idag. Men som sagt jag måste hålla mig sysel satt för inte tänka på mat eller för mig att ta något jag kan stoppa i munnen men ja det är bara att stå emot något jag måste.
/S

2012-03-03

publicerat i Allmänt;
Varför vill jag blogga? Jag har många gånger provat på det här med bloggandet. Och har två bloggar en jag lägger upp recept på och en jag lägga upp blommor jag gör. Men denna bloggen kommer inte handla om något sånt, utan om en resa jag starta nu i torsdags 2012-03-01 och det är en resa om att gå ner i vikt. Och här i kommer jag skriva saker om varför jag beslutar visa saker, visa av er kanske helt enkelt tycker man kan göra detta på sin egna vilje styrka och visa av er kanske stöttar mig i mitt beslut. Och jag kommer göra en gastric bypass och ja de hjälper att man kommer gå ner lättare i vikt det vet jag med. Men det sköter sig inte själv, jag måste fortsätta träna, äta rätt för att kunna gå ner i vikt efter åt där med. Det är jag mycket medveten om att jag måste. Men för er som inte vet vem jag är kommer jag beskriva lite snabbt om mig själv.

Namn: Sofi

Bor: Jönköping (men kommer från Helsingborg)

Ålder: 24

Varför väljer jag blogga om just detta? Bara för folk ska få höra varför jag väljer denna resan emot ett "nytt liv" det var inte ett lätt beslut och inget jag bestämde mig på en eftermiddag utan något jag funderat på i 4 år men bestämde mig för 2 månader sen att detta var verkligen det jag ville för att det skulle funka.

Har du försökt gå ner i vikt innan du tog beslutet? Jag har försökt i 12år att gå ner med olika resultat. Men för 4-5år sen lyckades jag gå ner 45kg själv och hamnade i en storlek jag trivdes i. Men pog av en olycka i mitt liv för 3år sen gjorde att jag var säng liggande i nästan ett halvår fram och tillbaka. Och gick upp igen mycket av det jag hade lyckats gå ner åren innan. Och efter det så har det nästan varit omöjligt att gå ner till det jag vägde innan jag var med i olyckan. Jag drog även på mig en skada efter den olyckan som gör att jag måste gå ner i vikt för att de ska vara bra och man inte ska ha ont. Så det fanns många anledningar till VARFÖR jag valt detta beslut. Men nu vet ni lite om vem jag är och varför jag gör denna resa.
Hoppas ni vill följa denna resan med mig.
/S